2014年职称英语《理工C》真题及答案
园友关注度 66 ; 下载 0 次; 有 0 人喜欢 , 如果觉得不错,请在此点赞: 我要评论

相关真题:

真题园----http://www.zhentiyuan.com

 

2014职称英语《理工C》真题及答案(代码32

第一部分:词汇选项

下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。

1. Take some spare clothes in case you get wet.

A.fine

B. winter

C. outdoor

D. extra

答案:D

2. Afterwards there was just a feeling of let-down.

A. excitement

B. anger

C. calm

D. disappointment

答案:D

3. The AIDS convention will be held in Glasgow.

A. conference

B. party

C. celebration

D. union

答案:A

4. The new service helped boost pre-tax profits by 10%.

A. return

B. realize

C. increase

D. double

答案:C

5. Some comments are just inviting trouble.

A. asking for

B. keeping out of

C. getting into

D. suffering from

答案:D

6. His knowledge of French is fair.

A. very useful

B. very limited

C. quite good

D. rather special

答案:B

7. The book raised a storm of controversy.

A. damage

B. voice

C. doubt

D. argument

答案:C

8. My principal concern is to get the job done fast.

A. serious

B. main

C. deep

D. particular

答案:B

9. Lack of space forbids further treatment of the topic here.

A. receives

B. deserves

C. accepts

D. prevents

答案:D

10. He made a number of rude remarks about the food.

A. comments

B. signs

C. manners

D. noises

答案:A

11. They are trying to identify what is wrong with the present system.

A. prove

B. discover

C. consider

D. imagine

答案:B

12. His heart gave a sudden leap when he saw her.

A. hope

B. jump

C. silence

D. life

答案:B

13. The worst agonies of the war were now beginning.

A. parts

B. aspects

C. pains

D. results

答案:C

14. I‘m sure I’ll be able to amuse myself for a few hours.

A. entertain

B. treat

C. hold

D. keep

答案:A

15. Several windows had been smashed.

A. cleaned

B. broken

C. replaced

D. fixed

答案:B

 

第二部分:阅读判断

下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.

So Many 'Earths'

The Milky Way (银河) contains billions of Earth-sized planets that could support life that‘s the finding of a new study. It draws on date that came from NASA’s top planet-hunting telescope.

A mechanical failure recently put that Kepler space telescope out of service. Kepler had played a big role in creating a census of planets orbiting some 170 000 stars. Its data have been helping astronomers predict how common planets are in our galaxy. The telescope focused on hunting planets that might have conditions similar to those on Earth.

The authors of a study published in The Proceedings of the National Academy of sciences conclude that between 14 and 30 out of every 100 stars with a mass and temperature similar to the Sun may host a planet that could support life as we know it. Such a planet would have a diameter at least as large as Earth‘s but no more than twice that big . The planet also would have to orbit in a star’s habitable zone. That‘s where the surface temperature would allow any water to exist as a liquid.

The new estimate of how many planets might fit these conditions comes from studying more than 42 000 stars and identifying suitable worlds orbiting them. The scientists used those numbers to extrapolate (推算) to the rest of the stars that the telescope could not see .

The estimate is rough the authors admit. If applied to the solar system it would define as habitable a zone starting as close to the Sun as Venus and running to as far away as Mars. Neither planet is Earthlike although either might have been in the distant past)。 Using tighter limits the researchers estimate that between 4 and 8 out of every 100 Sunlike stars could host an Earth-sized world. These are ones that would take 200 to 400 days to complete a yearly orbit.

Four out of every 100 sunlike stars doesn‘t sound like a big number. It would mean however that the Milky Way could host more than a billion Earth-sized planets with a change for life.

16. The Kepler space telescope has been in service for 15 years.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

答案:C

17. The main task of the Kepler space telescope is to find out planets with similar conditions to Earth‘s.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

答案:A

18. The planet that could support life might be a little bit smaller than Earth.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

答案:B

19. The Earth is planet orbiting in the Sun‘s habitable zone.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

答案:A

20. The new finding is based on a thorough study of 170 000 stars in the Milky Way.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

答案:B

21. The estimate of the number of planets that could support life is not very accurate.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

答案:A

22. This is the first research finding about the planets with a chance for life.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

答案:C

 

第三部分:概括大意与完成句子

阅读下面这篇短文,短文后有2项测试,任务:(11-4 要求从所给的4个选项中为段每段选择1个正确的小标题;(2)第5-8 要求从所给的5个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。

Pathways to ResearchProblem-solving

1. Pittsburgh's many hills aren't kind to bikers. Anyone hoping to pedal to work there has to contend with steep streets like Canton Avenue which famously climbs at a nearly 40-degree angle. As a result some residents avoid biking altogether.

2. But University of Pittsburgh graduate Micah Toll 23 and a few friends recently launched an invention that they hope will increase the city's pedal power. An electric bike called to Pulse PEVO. A super-strong battery powers the bicycle. Able to hit nearly 20 miles per hours without pedaling it zips battery powers the bicycle. Able to hit nearly 20 miles per hour without pedaling it zips up the city's most daunting(令人却步的)hills.Toll hopes it will persuade people in Pittsburgh and elsewhere to get out of their cars and onto bikes.

3. If it sounds like Toll has a knack(窍门) for fixing problems that's because he does. In high school he designed a new type of construction beam. It weights no more than a feather pillow but can be used to build sturdy(坚固的)homes for refugees fleeing war or natural disaster.For his work Toll was invited to attend the Inter International Science and Engineering FairISEF—twice in 2006 and 2007. The annual competition for young researchers is program of Society for Science&the Publicthat's the parent organization of Science News for Kids)。Toll says that when it comes to science he keeps it simple“You see a problem and say ”How could I solve that

4. He's not the only to take that approach. Many young researchers get their start by trying to solve a problem or fulfill a need in their own communities.When students dedicate themselves to finding a solution that many benefit their community “a passion is ignited(点燃), ”says Wendy Hawkins executive director of the Inter Foundation which sponsors Intel ISEF.“Finding that passion and fostering it can be the key to many students future success.”she says.

23. Paragraph 1 E

24. Paragraph 2 D

25. Paragraph 3 B

26. Paragraph 4 C

A Intel International Science and Engineering Fair

B The enthusiasm for solving problems

C The young researchers' passion

D An invention increasing pedal power

E Why people avoid biking in Pittsburgh

F The cause of national disaster

27. A Pulse PEVO is powered with E

28. Toll hopes his Pulse PEVO will encourage people to B

29. A new construction beam invented by Toll weighs like C

30. Many young researchers are finding solutions to problems that may F

A. a nearly 40-degree angle

B. get on bikes

C. a feather pillow

D. fix more problems

E. a super-strong battery

F. benefit their community

 

第四部分:阅读理解

短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

第一篇 Approaches to Understanding Intelligences

It pays to be smart, but we are not all smart in the same way .You may be a talented musician, but you might not be a good reader . Each of us is different .

Psychologists disagree about what is intelligence and what are talents or personal abilities .Psychologists have two different views on intelligence .Some believe there is one general intelligence .Others believe there are many different intelligences .

Some psychologists say there is one type of intelligence that can be measured with IQ tests .These psychologists support their view with research that concludes that people who do well on one kind of test for mental ability do well on other tests .They do well on tests using words , numbers or pictures. They do well on individual or group tests , and written or oral tests .Those who do poorly on one test , do the same on all tests .

Studies of the brain show that there is a biological basis for general intelligence .The brain of intelligence people use less energy during problem solving .The brain waves of people with higher intelligence show a quicker reaction .Some researchers conclude that differences in intelligence result from differences in the speed and effectiveness of information processing by the brain .

Howard Gardner , a psychologist at the Harvard School of Education , has four children .He believes that all children are different and shouldn’t be tested by one intelligence test .Although Gardner believes general intelligence exists , he doesn’t think it tells much about the talents of a person outside of formal schooling .He think that the human mind has different intelligences .These intelligences allow us to solve the kinds of problems we are presented with in life .Each of us has different abilities within these intelligences .Gardner believes that the purpose of school should be to encourage development of all of our intelligences .

Gardner says that his theory is based on biology .For example , when one part of the Brain is injured , other parts of the brain still work .People who cannot talk because of Brain damage can still sing .So , there is not just one intelligence to lose . Gardner has identified 8 different kinds of intelligence; linguistic, mathematical, spatial, musical, interpersonal, intrapersonal, body-kinesthetic(身体动觉的), and naturalistic .

31.What is the main idea of this passage ?

A. How to understand intelligence .

B. The importance of intelligence .

C. The development of intelligence tests .

D. How to become intelligent .

答案:A

32.Which of the following statements is true concerning general intelligence ?

A. Most intelligent people do well on some intelligence tests .

B. People doing well on one type of intelligence test do well on other tests .

C. Intelligent people do not do well on group tests .

D. Intelligent people do better on written tests than on oral tests .

答案:B

33.Gardner believes that ________ .

A. all children are alike .

B. children should take one intelligence test .

C. there is no general intelligence .

D. children have different intelligences .

答案:D

34.According to Gardner, schools should ________ .

A. promote development of all intelligences .

B. test students’ IQs .

C. train students who do poorly on tests .

D. focus on finding the most intelligent students .

答案:B

35.Gardner thinks that his theory has a ________ .

A. musical foundation .

B. intrapersonal foundation .

C. linguistic foundation .

D. biological foundation .

答案:D

第二篇

Music is one of the most beautiful forms of artistic expressions ever invented. In movies and plays, music has an added function: it not only moves people but also can shock people.

Our eardrums can withstand sound within 20 to 80 decibels(分贝). Once sound exceeds this limit, even beautiful music will become ear-splitting noise and harm health.A strong blast(响声) of high sound can twist and break a solid iron sheet. High sound of 150 decibels can kill a healthy rat.

In movies, sometimes the hero can produce a sound that ordinary people can't hear and only those who have the same ability can feel.In nature, there is actually sound that is beyond our hearing. In physics, the sound that exceeds 20000Hz is called ultrasonic(超音波的). Dolphins, whales and bats can make such high-frequency sound. It does no harm to health.

Sound less than 20Hz is called infrasonic(次声)waves. When we move, the air will vibrate. The vibration of air can produce infrasonic wave.As the frequency of infrasonic waves is close to that of people's internal organs, infrasonic wave may cause resonance(共振) in human bodies. As a result, people's vision may weaken and internal organs may rupture(断裂). However, whether an infrasonic wave can be used as a weapon depends on its intensity. If its intensity is very low, it won't damage internal organs or a person's health. If the intensity of infrasonic wave exceeds 160 decibels, it is extremely harmful. When wind blows at a force of 3 or 4 over the sea, it will produce infrasonic waves of several decibels. Only typhoons can produce infrasonic waves of over 100 decibels. At present, scientists can only produce infrasonic weapons in the lab with the help of advanced scientific tools and powerful electric power.

36. What could be the best title of the passage?

A. The power of music

B. The harms of noises

C. The magic of sound

D. The discovery of infrasonic waves

答案:C

37. What does the author say about music?

A. It may be harmful to people's health

B. It always cheers people up

C. It is very often difficult to understand

D. It sounds better when it is loud enough

答案:A

38. It is true that the sound

A. of nature is the most beautiful

B. over 80 decibels is harmful to people

C. of high intensity benefits animals

D. in movies is pleasing to the ear

答案:B

39. An ultrasonic sound

A is very loud

B does harm to people's health

C cannot be heard by people

D is produced by the hero in movies

答案:C

40. It can be found from the last paragraph that infrasonic waves

A. are harmless to people's health

B. exist in people's internal organs

C. can be used as deadly weapons

D. can improve eyesight

答案:C

第三篇 Compact Disks

If someone says to you your music CDs don't really hold any music on them, and they only have numbers recorded on them, you may not believe it. In fact, he is right in that sound is actually recorded onto the CDs as special numbers — a digital code. The code is pressed onto the CD as bumps(隆起) on a long spiral track almost five kilometers long. These bumps are an average of 0.5 microns(微米) wide.

A small laser beam shines onto the bumps as the CD turns. The light is reflected back to a receiver that records how the laser light bounces back. This lets the CD player turn the reflected light back into the original code. This means you can hear the original code as music.

Digital codes are used with many technologies. E-mail needs these kinds of code numbers. Space probes(探测仪) communicate with their ground station on earth using digital codes. Bar codes are read as digital codes in computer systems. Digital communications with cell phones need digital codes. Weather radios also tune into specific signals using these codes.

There are many types of compact disks. One format is called CD-RWs. They can be recorded on and re-recorded on(rewritten on)as you would do with a floppy disk. Another format is the CD-ROM. The technology for recording on these disks is different from other CDs. These CDs have a dye layer that the CD writer can darken or leave clear. The clear and dark spots are the digital code. CD-ROM stands for Compact Disc — Read Only Memory. This disk is like a "super" floppy disk that can hold lots of information. One CD-ROM can hold the same amount of data as 500 floppy disks. Information is permanently recorded onto it. Computer games and other programs are considered to be CD-ROMs.

CDs were first sold to the public in 1982 These CDs still play well and sound fine. Current CDs are expected to last between 70 to 200 years. Of course, you can make sure your CDs last a long time by taking care of them.

Science keeps on developing. It may not be many more years before a completely new technology is invented and introduced to the public for music recording. In the meantime, there is no doubt you will continue to enjoy listening to your favorite music on CDs and playing your favorite computer games on CD-ROMs.

41. Music is recorded onto CDs as

A. laser beams

B. digital codes

C. musical notes

D. special sounds

答案:B

42 E-mail is mentioned in the third paragraph to show

A. the variety of digital communications

B. the development of new technologies

C. the usefulness of digital codes

D. the relationship between communication and technology

答案:C

43. One of the differences between CD-RWs and CD-ROMs is

A. CD-ROMs can be used for longer time

B. CD-ROMs cannot be rewritten on

C. CD-RWs hold more information

D. CD-RWs are merely used for music recording

答案:B

44. CDs can last a long time if

A. they are seldom used

B. they play well and sound fine

C. their users take good care of them

D. they are developed with new technology

答案:C

45. It can be inferred from the passage that

A. CD-ROMs are more expensive than other CDs

B. new technology for music recording is being developed

C. the author likes listening to music

D. floppy disks are no longer in use

答案:C

 

第五部分:补全短文

阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

Do You Have a Sense of Humor

Humor and laughter are good for us. There is increasing evidence that they can heal us physically mentally emotionally and spiritually. In fact every system of the body responds to laughter in some positive healing way. So how can we get more laughter into our lives B 46 Psychologist and author Steve Wlison has some answers.

Many people believe that we are born with a sense of humor.They think “either you've got it or you don't” Dr.Wilson points out that this false. D 47

The parts of brain and central nervous system that control laughing and smiling are mature at birth. C 48 After all when a baby laughs we don't rush over and say “That kid has a great sense of humorA sense of humor is something that you can develop over a lifetime.

Sometimes people think that they don't have a good sense of humor because they are not good joke tellers.Dr.Wilson reminds us that telling jokes is only one of many ways to express humor. A 49Then we will make others laugh too.

A person who has a true sense of humor is willing and able to see the funny side of everyday life.One of the best definition of a sense of humor is“the ability to see the nonserious element in a situation.”Consider this sign from a sore window.“ Any faulty merchandise will be cheerfully replaced with merchandise of equal quality.” The store manager probably placed the sign in the window to impress customers with the store's excellent service. F 50As Dr.Wilson says “a good sense of humor means that you don't have to be funny you just have to see what's funny.”

A. He advises us to lose our inhibitions(抑制) and try to laugh at ourselves.

B. Is it possible to develop a sense of humor

C. Howeverthat does not mean that infants have a sense of humor.

D. What is truehoweverit that we are born with the capacity to laugh and smile

E. Everyone experiences this emotion

F He had a serious purpose but if you have a sense of humor you will probably find the sign funny

 

第六部分:完形填空

阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案。

Citizen Scientists

Understanding how nature responds to climate change will require monitoring key life cycle events — flowering the appearance of leaves the first frog calls of the spring — all around the world. But ecologists can't be 51 so they're turning to non-scientists sometimes called citizen scientists for help.

Climate scientists are not present everywhere. 52 there are so many places in the world and not enough scientists to observe all of them they're asking for your help in 53 signs of climate change across the world. The citizen scientist movement encourages 54 people to observe a very specific research interest — birds trees flowers budding etc. — and send their observations 55 a giant database to be observed by professional scientists. This helps a small number of scientists track a 56 amount of data that they would never be able to gather on their own. 57 like citizen journalists helping large publications cover a hyper-local beat citizen scientists are ready for the conditions where they live. 58 that's needed to become one is a few minutes each day or each week to gather data and 59 it in.

A group of scientists and educators launched an organization last year 60 the National Phenology(生物气候学) Network. “Phenology” is what scientists call the study of the timing of events in nature.

One of the group's first efforts relies on scientists and non-scientists 61to collect data about plant flowering and leafing every year. The program called Project Bud Burst collects life cycle62 on a variety of common plants from across the United States. People participating in the project — which is 63 to everyone — record their observations on the Project Bud Burst website.

“People don't 64 to be plant experts — they just have to look around and see what's in their neighborhood” says Jennifer Schwartz an education consultant with the project. “As we collect this data we'll be able to make an estimate of 65 plants and communities of plants and animals will respond as the climate changes.”

51. A. everywhere B. anywhere C. somewhere D. nowhere

52. A. If B. Although C. When D. Because

53. A. giving B. showing C. developing D. observing

54. A. special B. professional C. skillful D. ordinary

55. A. on B. at C. to D. with

56. A. small B. limited C. simple D. large

57. A. Very B. Much C. As D. Many

58. A. All B. Any C. Some D. Most

59. A. send B. print C. answer D. keep

60. A. known B. featured C. belonged D. called

61. A. alike B. like C. unlike D. likely

62. A. points B. wonders C. data D. interests

63. A. common B. suitable C. open D. strange

64. A. want B. forget C. mind D. have

65. A. who B. how C. before D. since

答案:

A   D   D   D   C

D   B   A   A   D

A   C   C   D   B

 

 

     真题园 (http://www.zhentiyuan.com) 最全的考试真题及答案网。
     分享到:

相关真题:

我要评论:
你已经评论成功,刷新页即可看见你的评论。
网友评论:
X
网站首页
投稿反馈
真题园网二维码