2014年职称英语综合A真题及答案
园友关注度 85 ; 下载 0 次; 有 3 人喜欢 , 如果觉得不错,请在此点赞: 我要评论

相关真题:

真题园----http://www.zhentiyuan.com

 

第一部分:词汇选项

下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。

1.There was an inclination to treat geography as a less important subject.

A.point

B.tendency

C.result

D.finding

答案:B

解析:查词典。意思为"倾向"

2.New secretaries came and went with monotonous regularity.

A.amazing

B.depressing

C.predictable

D.dull

答案:D

解析:注意:划线词所修饰的名词"规律,规律性",判断划线词为"单调的"

3.The committee was asked to render a report on the housing situation.

A.furnish

B.copy

C.publish

D.summarize

答案:A

解析:利用词典,意思为"提供"

4.The group does not advocate the use of violence.

A.limit

B.regulate

C.oppose

D.support

答案:D

解析:利用词典,意思为"提倡"

5.The original experiment cannot be exactly duplicated.

A.reproduced

B.invented

C.designed

D.reported

答案:A

解析:划线词为教材词汇,对应的同义词应为"copy",根据其意思,选A,为"再生产、再制造"

 

 

 

 

6.The department deferred the decision for six months.

A.put off

B.arrived at

C.abode by

D.protested against

答案:A

解析:划线词为教材词汇,对应的答案为教材词汇相同。

7.The symptoms of the disease manifested themselves ten days later.

A.eased

B.appeared

C.improved

D.relieved

答案:B

解析:利用词典,意思为"出现,显现"

8.That uniform makes the guards look absurd.

A.serious

B.ridiculous

C.beautiful

D.impressive

答案:B

解析:答案B为教材词汇,利用词汇扩充可见划线词。意思是"可笑的,滑稽的"

9.Some of the larger birds can remain stationary in the air for several minutes.

A.silent

B.motionless

C.seated

D.true

答案:B

解析:通过所给句子的语境,考虑4个选项意思,选定B为合适,为"静止的,不动的"

10.The country was torn apart by strife.

A.poverty

B.war

C.conflict

D.economy

答案:C

解析:该题有难度。查词典。词义"冲突"

 

 

 

 

 

 

 

11.She felt that she had done her good deed for the day.

A.act

B.homework

C.justice

D.model

答案:A

解析:deeddo的名词形式,所以只有act意思相符。

12.A person's wealth is often in inverse proportion to their happiness.

A.equal

B.certain

C.large

D.opposite

答案:D

解析:"一个人的财富通常与其幸福成反比",该句意思本身就是提示。

13.His professional career spanned 16 years.

A.sincere

B.changed

C.moved

D.lasted

答案:D

解析:根据句子提示,16年是一个时间段,只有D选项last,表示持续一段时间。

14.His stomach felt hollow with fear.

A.sincere

B.respectful

C.terrible

D.empty

答案:D

解析:完全同义词。"空的"

15.This was disaster on a cosmic scale.

A.modest

B.huge

C.commercial

D.national

答案:B

解析:利用词典。"巨大的"

 

 第二部分:阅读判断

  下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C

When Our Words Collide

  "Wanna buy a body?" That was the opening line of more than a few phone calls I got from freelance(自由职业)photographers when I was a photo editor at U.S. News. Like many in the mainstream press, I wanted to separate the world of photographers into "them", who trade in picture of bodies or chase celebrities, and "us", the serious news people. But after 16 years in that role. I came to wonder whether the two worlds were easily distinguishable.

  Working in the reputable world of journalism, I assigned photographers to cover other people's nightmares. I justified invading moments of grief, under the guise(借口) of the reader's right to know. I didn't ask photographers to trespass(冒犯) or to stalk(跟踪), but I didn't have to: I worked with pros(同行) who did what others did: talking their way into situations or shooting from behind police lines to get pictures I was after. And I wasn't alone.

  In the aftermath of a car crash or some other hideous incident when ordinary people are hurt or killed, you rarely see photographers pushing past rescue workers to capture the blood and gore(血雨腥风). But you are likely to see the local newspaper and television photographers on the scene - and fast.

  How can we justify our behavior? Journalists are taught to separate doing the job from worrying about the consequence of publishing what they record. Repeatedly, they are reminded of a news-business dictum(格言): leave your conscience in the office. You get the picture of the footage: the decision whether to print or air it comes later. A victim may lie bleeding, unconscious, or dead: your job is to record the image. You put away your emotions and document the scene.

  We act this way partly because we know that the pictures can have important meaning. Photographs can change deplorable(凄惨的) situations by mobilizing public outrage or increase public understanding.

  However, disastrous events often bring out the worst in photographers and photo editors. In the first minutes and hours after a disaster occurs, photo agencies buy pictures. Often an agency buys a picture from a local newspaper or an amateur photographer and put it up for bid by major magazines. The most keenly sought "exclusives" command tens of thousands of dollars through bidding contests.

  Many people believe that journalists need to change the way they do things, and it's our pictures that annoy people the most. Readers may not believe, as we do, that there is a distinction between sober-minded "us" and sleazy(低级庸俗的) "them". In too many cases, by our choices of images as well as how we get them, we prove our readers right.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16. The writer never get an offer for a photograph of a dead person.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

答案:C

解析:如果你看不懂意思,则采用我们课堂上讲的方法:将该题的黑体定位词放在一起在文章中查找,没有相关细节。

17. The writer was a photographer sixteen years ago.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

答案:B

解析:文章第一段中出现after 16 years in that role,表示作者已经工作16年,而不是指16年前的事。该题为数字(时间)事实细节辨认。

18. The writer believes that shooting people's nightmares is justifiable.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

答案:B

解析:注意该题为一般现在时。将该题定位在第2段后发现,原文是过去时。单凭这一点,该题为B。当然,如果你能看懂整个文章大意,从意思上从理解上也可以确定。

19. News photographers are usually a problem for rescue workers at an accident.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

答案:C

解析:在第3段可以找到定位词"In the aftermath of a car crash or some other hideous incident when ordinary people are hurt or killed, you rarely see photographers pushing past rescue workers to capture the blood and gore(血雨腥风)",但这些定位词放在一起所表达的意思不是题目的意思。题目为"这些新闻摄影工作者在事故现场常常成为救援人员的问题。",该内容在文中找不到。还记得课堂上讲的选项C的几种情况:1。主语未提;2。宾语或其他成分未提;3。所表达的意思未提。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. Journalists aren't supposed to think about whether they are doing the right thing.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

答案:A

解析:该题为第四段的概括,为我们课堂上讲的6大测试点中最难的一个。第四段通篇讲了作为一个记者,他的职业要求他应该怎样去做,用一句话表示,就是我们题目所表达的"记者不应考虑他们所做的事情是否合适"

21. Editors sometimes have to pay a lot of money for exclusive pictures.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

答案:A

解析:定位于第6段最后一句,为该句的同义改写。

22. Many people say that they are annoyed by the U.S. News pictures.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

答案:A

解析:见最后一段第2句。该题为原句的同义改写,为我们课堂上讲的同义改写的一种:主动改被动。

 

第三部分:概括大意与完成句子

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试,任务:(1)1-4题 要求从所给的4个选项中为段每段选择1个正确的小标题;(2)5-8题 要求从所给的5个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。

The Storyteller

  1.Steven Spielberg has always had one goal: to tell as many great stories to as many people as will listen. And that's what he has always been about. The son of a computer scientist and a pianist, Spielberg spent his early childhood in New Jersey and, later, Arizona. From the very beginning, his fertile imagination filled his young mind with images that would later inspire his filmmaking.

  2.Even decades later, Spielberg says he has clear memories of his earliest years, which are the origins of some of his biggest hits. He believes that E.T.is the result of the difficult years leading up to his parent's 1966 divorce, "It is really about a young boy who was in search of some stability in his life.""He was scared of just about everything," recalls his mother, Leah Adler."When trees brushed against the house, he would head into my bed. And that's just the kind of scary stuff he would put in films like Poltergeist."

  3.Spielberg was 11 when he first got his hands on his dad's movie camera and began shooting short flicks about flying saucers and World War ΙΙ battles. Spielberg's talent for scary storytelling enabled him to make friends. On Boy Scout camping trips, when night fell, Spielberg became the center of attention."Steven would start telling his ghost stories," says Richard Y.Hoffman Jr., leader of Troop 294, "and everyone would suddenly get quiet so that they could all hear it."

  4. Spielberg moved to California with his father and went to high school there, but his grades were so bad that he barely graduated. Both UCLA and USC film schools rejected him, so he entered California State University at Long Beach because it was close to Hollywood. Spielberg was determined to make movies, and he managed to get an unpaid, non-credit internship(实习)in Hollywood. Soon he was given a contract, and he dropped out of college. He never looked back.

  5. Now, many years later, Spielberg is still telling stories with as much passion as the kid in the tent. Ask him where he gets his ideas, Spielberg shrugs."The process for me is mostly intuitive (凭直觉的)," he says."There are films that I feel I need to make, for a variety of reasons, for personal reasons, for reasons that I want to have fun, that the subject matter is cool, that I think my kids will like it. And sometimes I just think that it will make a lot of money, like the sequel(续集) to Jurassic Park."

  A.Getting into the movie business

  B.Inspirations for his movies

  C.An aim of life

  D.Telling stories to make friends

  E.The trouble of making movies

  F.A funny man

  23.Paragraph 1___C___ 解析:aim=goal,利用了主题句中的主题词的同义词做选项。

  24.Paragraph 2___B___ 解析:根据该段的第1"Even decades later, Spielberg says he has clear memories of his earliest years, which are the origins of some of his biggest hits"origin根源、起因,与B选项中的inspiration(启示、启发)为近义词。另可参考第一段的最后一句 "From the very beginning, his fertile imagination filled his young mind with images that would later inspire his filmmaking"中的inspire,可以判断得知。两句讲的是同一意思。

  25.Paragraph 3___D___解析:该段第一句很容易让人想到选项A,但实际上第2句才是主题句,因为之后的其余句子都是围绕第2句讲述、举例的,即:Spielberg讲鬼的故事,大家都爱听,他也成为大家的中心。

  26.Paragraph 4___A___解析:该段没有主题句,但都讲述了Spielberg的中学到大学的经历,一句接一句走向高潮,最终的结果是他收到好来钨的签约合同,决定辍学,其中的含义即是"踏入影视界"。该题为课堂讲的无主题段落。

  A.making children laugh

  B.almost everything

  C.a lot of money

  D.his childhood memories

  E.telling scary stories

  F.a number of reasons

  27.Some of Spielberg's most successful movies came from ____D___解析:定位于第2"Even decades later, Spielberg says he has clear memories of his earliest years, which are the origins of some of his biggest hits."这里biggest hits即是the most successful movies的同义表达,hit=successful eventD选项中的childhood=his earliest years.

  28.When Spielberg was a boy, he used to be scared of ____B_____解析:在第2段中描写了他童年的经历,其中"He was scared of just about everything"正是本题的答案提示。

  29.Spielberg is very good at _____E____解析:第3段中的"Spielberg's talent for scary storytelling enabled him to make friends."talent for scary storytelling=be good at scary storytelling. Talent for =擅长于、在。。方面有才能=good at(擅长于)。给出的前半句利用了同义词替换。

30.Spielberg says he makes movies for ____F____解析:最后一段中"There are films that I feel I need to make, for a variety of reasons, for personal reasons, for reasons that I want to have fun, that the subject matter is cool, that I think my kids will like it. And sometimes I just think that it will make a lot of money, like the sequel(续集) to Jurassic Park."讲到了他拍摄电影出于很多种原因。所以,定位准确非常重要。

 

23.Paragraph 1___C___

解析:aim=goal,利用了主题句中的主题词的同义词做选项。

 

24.Paragraph 2___B___

解析:根据该段的第1句“Even decades later Spielberg says he has clear memories of his earliest years which are the origins of some of his biggest hits”,origin根源、起因,与B选项中的inspiration(启示、启发)为近义词。另可参考第一段的最后一句 From the very beginning his fertile imagination filled his young mind with images that would later inspire his filmmaking”中的inspire,可以判断得知。两句讲的是同一意思。

 

25.Paragraph 3___D___

解析:该段第一句很容易让人想到选项A,但实际上第2句才是主题句,因为之后的其余句子都是围绕第2句讲述、举例的,即:Spielberg讲鬼的故事,大家都爱听,他也成为大家的中心。

 

26.Paragraph 4___A___

解析:该段没有主题句,但都讲述了Spielberg的中学到大学的经历,一句接一句走向高潮,最终的结果是他收到好来钨的签约合同,决定辍学,其中的含义即是“踏入影视界”。该题为课堂讲的无主题段落。

 

27.Some of Spielberg's most successful movies came from ____D___

解析:定位于第2段“Even decades later Spielberg says he has clear memories of his earliest years which are the origins of some of his biggest hits.”这里biggest hits即是the most successful movies的同义表达,hit=successful event.D选项中的childhood=his earliest years.

 

28.When Spielberg was a boy he used to be scared of ____B_____

解析:在第2段中描写了他童年的经历,其中“He was scared of just about everything”正是本题的答案提示。

 

29.Spielberg is very good at _____E____

解析:第3段中的“Spielberg's talent for scary storytelling enabled him to make friends.”,talent for scary storytelling=be good at scary storytelling. Talent for =擅长于、在……方面有才能=good at(擅长于)。给出的前半句利用了同义词替换。

 

30.Spielberg says he makes movies for ____F____

解析:最后一段中“There are films that I feel I need to make for a variety of reasons for personal reasons for reasons that I want to have fun that the subject matter is cool that I think my kids will like it. And sometimes I just think that it will make a lot of money like the sequel(续集) to Jurassic Park.”讲到了他拍摄电影出于很多种原因。所以,定位准确非常重要。

 

 第四部分:阅读理解。

  短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

第一篇 The National Trust

  The National Trust in Britain plays an increasingly important part in the preservation for public enjoyment of the best that is left unspoiled of the British countryside. Although the Trust has received practical and moral support from the Government, it is not a rich government department. It is a voluntary association of people who care for the unspoiled countryside and historic buildings of Britain. It is a charity which depends for its existence on voluntary support from members of the public. Its primary duty is to protect places of great natural beauty and places of historical interest.

  The attention of the public was first drawn to the dangers threatening the great old houses and the castles of Britain by the death of the Lord Lothian, who left his great seventeenth-century house to the Trust together with the 4500-acre park and estate surrounding it. This gift attracted wide publicity and started the Trust's "Country House Scheme". Under this scheme, with the help of the Government and the general public, the Trust has been able to save and make accessible to the public about 150 of these old houses. Last year, about 1.75 million people paid to visit these historic houses, usually at a very small charge.

  In addition to country houses and open spaces, the Trust now owns some examples of ancient wind and water mills, nature reserves, 540 farms and nearly 2500 cottages or small village houses, as well as some complete villages. In these villages no one is allowed to build, develop or disturb the old village environment in any way and all the houses are maintained in their original 16th century style. Over 4,000 acres of coastline , woodland, and hill country are protected by the Trust and no development or disturbances of any kind are permitted. The public has free access to these areas and is only asked to respect the peace, beauty and wildlife.

  Over the past 80 years the Trust has become a big and important organization and an essential and respected part of national life. It helps to preserve all that and of historical significance not only for future generations of Britons but also for the millions of tourists who each year invade Britain in search of a great historic and cultural heritage.

31. The National Trust is a

A. Government agency depending on voluntary services.

B. Non-profit organization depending on voluntary services.

C. Government department but is not rich.

D. Private organization supported by the government.

答案:B

解析:Although the Trust has received practical and moral support from the Government, it is not a rich government department. It is a voluntary association of people who care for the unspoiled countryside and historic buildings of Britain. It is a charity which depends for its existence on voluntary support from members of the public.根据相关描述,排除了ACD

32. The National Trust is dedicated to

A. Preserving the best public enjoyment.

B. Providing the public with free access to historic buildings.

C. Offering better services to visitors home and abroad.

D. Protecting the unspoiled countryside and historic buildings.

答案:D

解析:根据第一段最后一句:Its primary duty is to protect places of great natural beauty and places of historical interest. D选项用了划线部分的同义词表达。

33. We can infer from Paragraph 2 that Lord Lothian

A. Donated all his money to the Trust.

B. Started the "Country House Scheme".

C. Saved many old country houses in Britain. 本题缺选项

34. All the following can be inferred from the passage EXCEPT

A. The Trust is more interested in protecting the 16th century houses.

B. Many people came to visit the historic houses saved by the Trust.

C. Visitors can get free access to some places owned by the Trust.

D. The Trust has a story which is longer than 80 years.

答案:A

解析:该题为复合题型,为"推理判断+是非判断"。根据课堂上所讲的"比较、数字、专有名词"等明显测试点的选项优先考虑,只有A不合乎原文,A中的比较级在文章中没有。

35. The word "invade" in Paragraph 4 is closet in meaning to

A. Come in without permission.

B. Enter with invitation.

C. Visit in large numbers.

D. Appear all of a sudden.

答案:C

解析:如果没有上下文,则该词的意思是A(侵略)。但结合上下文,则应该选C,意思是:大量的游客涌入英国。

 

第二篇 A New Strategy to Overcome Breast Cancer

  Post-menopausal(绝经后)women who walk for an hour a day can cut their chance of breast cancer significantly, a study has suggested. The report, which followed 73,000 women for 17 years, found walking for at least seven hours a week lowered the risk of the disease. The American Cancer Society team said this was the first time reduced risk was specifically linked to walking. UK experts said it was more evidence that lifestyle influenced cancer risk.

  A recent poll for the charity Ramblers a quarter of adults walk for no more than an hour a week, but being active is known to reduce the risk of a number of cancers. This study, published in Cancer Epidemiology, Biomarkers&Prevention, followed 73.615 women out of 97,785 aged 50-74 who had been recruited by the American Cancer Society between 1992 and 1993,so it could monitor the incidence of cancer in the group.

  They were asked to complete questionnaires on their health and on how much time they were active and participating in activities such as walking, swimming and aerobics(有氧运动)and how much time they spent sitting watching television or reading. They completed the same questionnaires at two-year intervals between 1997 and 2009. Of the women,47% said walking was their only recreational activity. Those who walked for at least seven hours per week had a 14% lower risk of breast cancer compared to those who walked three or fewer hours per week.

  Dr. Alpa Patel, a senior epidemiologist at the American Cancer Society in Atlanta, Georgia, who led the study, said:"Given that more than 60% of women report some daily walking, promoting walking as a healthy leisure-time activity could be an effective strategy for increasing physical activity amongst post-menopausal women. We were pleased to find that without any other recreational activity, just walking one hour a day was associated with a lower risk of breast cancer in these women.""More strenuous(紧张的)and longer activities lowered the risk even more."

  Baroness Delyth Morgan, chief executive of Breast Cancer Campaign, said:"This study adds further evidence that our lifestyle choices can play a part in influencing the risk of breast cancer and even small changes incorporate into our normal day-to-day activity can make a difference."

  She added:"We know that the best weapon to overcoming breast cancer is the ability to stop it occurring in the first place. The challenge now is how we turn these findings into action and identify other sustainable lifestyle changes that will help us prevent breast cancer."

 

 

36. All of the following factors relating to cancer risk were mentioned in the EXCEPT________

A. breathing exercise

B. regular walking

C. recreational activity

D. lifestyle choices

答案:A

解析:本题为是非判断题,根据第一段和第4段,可排除BCD,只有A没有找到。

37. It can be inferred from Dr. Alpa Patel's study that____.

A. women have fewer chances of physical activity

B. daily walking could cut the chance of breast cancer

C. leisure-time activity is not associated with cancer risk

D. walking is not recommended for women with breast cancer

答案:B

解析:根据第一段主题段落和第四段的内容,可以判断是B

38. Dr. Alpa Patel was_____.

A. chief editor of Cancer Epidemiology.

B. chair of the American Cancer Society.

C. head of the survey study.

D. chief executive of Breast Cancer Campaign.

答案:B

解析:根据第四段对Dr. Alpa Patel的描述,关键的是选项中哪个符合他工作的单位,只有B是正确。此题为细节排查。

 

 

39. Which of the following statements is true according to the passage?

A. Most women take walking as their only recreational activity.

B. Walking was the only recreational activity for about half of the women.

C. The study aims to track the health conditions of its subjects.

D. Irregular walking increased the risk of breast cancer in post-menopausal women

答案:B

解析:是非判断题。答案根据见第三段"Of the women,47% said walking was their only recreational activity".

40. The word "sustainable" in the last paragraph is closest in meaning to .

A. affordable

B. available

C. persistent

D. continuable

答案:D

解析:两个词的构成相同,都是动词+able,因为两个动词意思相同,able"可以。。。,能够。。。",所以构成词义为"可持续的,可继续的"

 

 

第三篇   How We Form First Impression

  We all have first impression of someone we just met. But why? Why do we form an opinion about someone without really knowing anything about him or her - aside perhaps from a few remarks or readily observable traits?

  The answer is related to how your brain allows you to be aware of the world. Your brain is so sensitive in picking up facial traits. Even very minor difference in how a person's eyes, ears, nose, or mouth are placed in relation to each other makes you see him or her as different. In fact, your brain continuously processes incoming sensory information - the sights and sounds of your world. These incoming signals are compared against a host of "memories" stored in the brain areas called the cortex(皮质) system to determine what these new signals "mean".

  If you see someone you know and like at school, your brain says "familiar and safe". If you see someone new, it says, "new and potentially threatening". Then your brain starts to match features of this strangers with other "known" memories. The more unfamiliar the characteristics, the more your brain may say, "This is new, I don't like this person" Or else, "I'm intrigued(好奇的)". Or your brain may perceive a new face but familiar clothes, ethnicity, gestures - like your other friends; so your brain says: "I like this person". But these preliminary impressions can be dead wrong.

  When we stereotype people, we use a less mature form of thinking (not unlike the immature thinking of a very young child) that makes simplistic and categorical impressions of others. Rather than learn about the depth and breadth of people - their history, interest, values, strengths, and true character - we categorize them as jocks(骗子), peeks(反常的人), or freaks(怪人).

  However, if we resist initial stereotypical impressions, we have a chance to be aware of what a person is truly like. If we spend time with a person, hear about his or her life, hopes, dreams, and become aware of our cortex, which allow us to be humane.

41.Our first impression of someone new is influenced by his or her.

A.past experience.

B.character.

C.facial features.

D.hobbies.

答案:C

解析:细节题。根据第2段第2Your brain is so sensitive in picking up facial traits,得知大脑对人的面部特征非常敏感,在后面的几段内容中,都是对该句的举例证明。

42.If you meet a stranger with familiar gestures, your brain is most likely to say

A. "He is familiar and safe."

B. "He is new and potentially threatening."

C. "I like this person."

D. "This is new, I don't like this person."

答案:C

解析:根据第三段倒数第2Or your brain may perceive a new face but familiar clothes, ethnicity, gestures - like your other friends; so your brain says: "I like this person".这里,利用了同义词替换的方式,如:题目中的stranger,是原句中的new face,知道这一点,就很容易做出该题。

43.The word "preliminary" in Paragraph 3 is closet in meaning to

A.simplistic.

B.stereotypical.

C.initial

D.categorical

答案:C

解析:猜测词义题。利用词典可轻易查出"最初的,初步的"

 

 

44.Our thinking is not mature enough when we stereotype people because

A.we neglect their depth and breadth.

B.they are not all jocks, peeks, or freaks.

C.our thinking is similar to that of a very young child.

D.our judgment is always wrong.

答案:A

解析:题目定位于第四段When we stereotype people, we use a less mature form of thinking (not unlike the immature thinking of a very young child) that makes simplistic and categorical impressions of others.答案在于后一句Rather than learn about the depth and breadth of people - their history, interest, values, strengths, and true character - we categorize them as jocks(骗子), peeks(反常的人), or freaks(怪人).这里,考查点在于rather than,意思是"不是。。。。而是。。。",为否定意思。

45.Which of the following statements best expresses the main idea of the passage?

A.One's physical appearance can influence our first impression.

B.Our first impression is influenced by the sensitivity of our brain.

C.Stereotypical impressions can be dead wrong.

D.We should adopt mature thinking when getting to know people.

答案:B

解析:主旨题。找文章的主题:第一段提出问题,大标题提出问题,答案在第2段。注意:很容易考虑D是答案,但该文章的主题是the first impression,所以,答案一定包含该主题。

 

第五部分:补全短文

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

Wrongly Convicted Man and His Accuser Tell Their Story

  NEW YORK,NY, January 5,2010. St.Martin's Press has announced the release of the paperback edition of Picking Cotton, a remarkable true story of what novelist John Grisham calls an "account of violence, rage, redemption(救赎)and, ultimately forgiveness."

  The story began in 1987, in Burlington, North Carolina, with the rape of a young while college student named Jennifer Thompson. During her ordeal, Thompson swore to herself that she would never forget the face of her rapist, a man who climbed through the window of her apartment and assaulted her brutally.________(46) When the police asked her if she could identify the assailant(袭击者)from a book of mug shots, she picked one that she was sure was correct, and later she identified the same man in a lineup.答案D。解析:空格前为受害人的行为,空格后为警察的行为。选项D"During the attack,。。。"可以判断是空格前受害人的行为。另:选项中memorize every detail of与空格前的never forget为相同表达,因此判定答案为D

  Based on her convincing eyewitness testimony, a 22-year-old black man named Ronald Cotton was sentenced to prison for two life terms. Cotton's lawyer appealed the decision, and by the time of the appeals hearing, evidence had come to light suggesting that the real rapist might have been a man who looked very like Cotton, an imprisoned criminal named Bobby Poole._______ (47) Jennifer Thompson looked at both men face to face, and once again said that Ronald Cotton was the one who raped her.答案B。解析:空格前"a 22-year-old black man named Ronald Cotton was sentenced to prison for two life terms."sentence(判决,宣判) trial(审判、审讯)意思接近、只是词性不同。所以,空格前为第一次审判判决,空格后为第2次审判。仔细分析,找到空格与之前之后存在的关系,才能判断。

  Eleven years later, DNA evidence completely exonerated(证明……清白)Cotton and just as unequivocally(明确地) convicted Poole, who confessed to the crime. ________(48) "The man I was so sure I had never seen in my life was the man who was inches from my throat, who raped me, who hurt me, who took my spirit away, who robbed me of my soul," she wrote. "And the man I had identified so surely on so many occasions was absolutely innocent."答案:A。解析:选项中shocked应该认识,意思是:震惊的,shocked and devastated 根据课堂讲的,并列的两个形容词前后意思相近,所以可以判断devastatedshocked意思相近。根据空格前的中文注释,在不明白意思的前提下,也能判断出来:受害人指认错误,所以感到震惊。

  _______ (49) Remarkably both were able to put this tragedy behind them, overcome the racial barrier that divided them, and write a book, which they have subtitled "Our memoir of injustice and redemption."答案:F。解析:只有该选项中涉及两人,为空格后一句中的both(两人)和they所指代的对象。

  Nevertheless, Thompson says, she still lives "with constant pain that my profound mistake cost him so dearly______ (50)"答案:C。解析:注意:该空格在引号内,为受害人说的原话,因此C选项中以第一人称叙述,就是一个提示。

  A. Thompson was shocked and devastated.

  B. Another trial was held.

  C. I cannot begin to imagine what would have happened had my mistaken identification occurred in a capital case.

D. During the attack, she made an effort to memorize every detail of his face , looking for scars , tattoos (纹身) or other identifying marks.Jennifer

E. Many criminals are sent to prison on the basis of accurate testimony by eyewitnesses.

  F. Thompson decided to meet Cotton and apologize to him personally.

  答案:46. D    47. B   48.C    49.D   50.B

 


 

46.答案D.解析:空格前为受害人的行为,空格后为警察的行为。选项D中“During the attack,……”可以判断是空格前受害人的行为。另:选项中memorize every detail of与空格前的never forget为相同表达,因此判定答案为D.

 

47.答案B.解析:空格前“a 22-year-old black man named Ronald Cotton was sentenced to prison for two life terms.”中sentence(判决,宣判) trial(审判、审讯)意思接近、只是词性不同。所以,空格前为第一次审判判决,空格后为第2次审判。仔细分析,找到空格与之前之后存在的关系,才能判断。

 

48.答案:A.解析:选项中shocked应该认识,意思是:震惊的,shocked and devastated 根据课堂讲的,并列的两个形容词前后意思相近,所以可以判断devastatedshocked意思相近。根据空格前的中文注释,在不明白意思的前提下,也能判断出来:受害人指认错误,所以感到震惊。

 

49.答案:F.解析:只有该选项中涉及两人,为空格后一句中的both(两人)和they所指代的对象。

 

50.答案:C.解析:注意:该空格在引号内,为受害人说的原话,因此C选项中以第一人称叙述,就是一个提示。

 

 

 

 

     真题园 (http://www.zhentiyuan.com) 最全的考试真题及答案网。
     分享到:

相关真题:

我要评论:
你已经评论成功,刷新页即可看见你的评论。
网友评论:
X
网站首页
投稿反馈
真题园网二维码